Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.

Barne- og ungdomsgruppen

Barne- og ungdomsgruppen (BUG)

I Alopeciaforeningen har vi en egen barne- og ungdomsgruppe, også kalt BUG, som møtes flere ganger i året og har det moro sammen. Her kan barna bli bedre kjent med andre barn i foreningen. Mange synes det er godt å snakke med eller møte andre for å høre hvordan de opplever det å miste håret. Det er ganske mange barn og unge i foreningen vår som jevnlig møtes. Alle er enige om at det er godt å være sammen – fordi da er man ikke «annerledes».

I Alopeciaforeningen ønsker vi å tilby en trygg ramme for å stifte nye bekjentskaper og utveksle erfaringer, slik at barn, ungdom og deres familier føler seg ivaretatt. Derfor har vi en egen barne- og ungdomsgruppe (BUG) som alle medlemmer i alderen 0–18 år automatisk er en del av. BUG arrangerer flere treff i året hvor medlemmer kan møtes, bli kjent og ha det gøy sammen. I forbindelse med Alopeciadagen i april er det helgetreff der barnemedlemmer og deres foresatte kan møtes sammen med de voksne i foreningen. Om høsten er det treff som legges til ulike leirskoler rundt omkring i landet. På høsttreffet kan hele familien være med. På treffene arrangeres det ulike aktiviteter og samlinger for både store og små. Aktivitetene kan for eksempel være bowling, trampolinepark eller klatring. Det kan være godt å høre hvordan de andre opplever det å miste håret, og hvordan de forteller det til andre. Vi får ofte besøk av unge voksne i foreningen som deler av sine erfaringer med oss. Utenom de faste treffene har vi av og til dagstreff eller vintertreff. Barnemedlemmer og foresatte kan også møte opp på de lokale treffene som likepersonene i fylkene arrangerer. Det siste året har vi tilbudt digitale treff / webinarer med informasjon, erfaringsutveksling og foredrag.

Våre Facebook-grupper

BUG har en egen privat facebook-gruppe. Den er for alle foreldre som er medlemmer i foreningen. Der kan vi dele stort og smått om alopecia og informere om kommende treff. Gruppen er privat og kan søkes opp, men kun de som er medlemmer i gruppen kan se innlegg og hvem som er medlem. Gruppen heter Alopeciaforeningen - Barne- og ungdomsgruppen (BUG). Ønsker du å bli lagt til i gruppen? Søk den opp og be om medlemskap. En av våre moderatorer vil godkjenne deg når vi har sjekket at du er medlem i foreningen. 

BUG sin Facebookgruppe er kun for foreldre og foresatte som er medlemmer i foreningen. Barn over 13 år kan melde seg inn i gruppen for alle: Alopeciaforeningen – privat gruppe

Kommende treff for medlemmer i 2024

 

Vårtreff 12.-14. april 2024:

BUG-treff i forbindelse med Alopeciadagen.

 

Høsttreff 13.-14. september 2024:

Høstens høydepunkt blir på Knattholmen Kystleirskole. Sett av helgen allerede nå!

Invitasjoner sendes ut til alle medlemmer i e-post og annonseres på facebooksiden til Alopeciaforeningen. Ta kontakt med likeperson for barn og foreldre eller skriv til bug@alopecia.no, hvis du lurer på noe i forbindelse med treff.