Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.

Hårdonasjon

For å lage ektehårsparykker trengs det donorhår. For å kunne donere hår som skal brukes til parykker, må det oppfylle noen kriterier. Håret må være av en viss lengde (ofte 20-30 cm), det må være tørt og rent, og bør være sunt og minst mulig behandlet. Flere frisørsalonger tilbyr å både klippe og videreformidle donorhår, men man kan også gi håret direkte til den som skal ha det. Kontakt din frisør og fortell at du ønsker å donere håret når du klipper. Under har vi samlet en liste med forhandlere som tar imot donert hår. Følg lenkene til forhandlernes nettsider for å lese hvordan din frisørsalong skal behandle og sende håret.

Vi i Alopeciaforeningen er veldig takknemlige for alle som ønsker å donere hår. For mange med alopecia betyr dette muligheten til å få en naturlig og ekte parykk som man kan trives med og være seg selv i.

Hvor kan man donere hår?

Vi har samlet en liste med forhandlere som tar imot donert hår.

Ønsker din bedrift å stå på denne listen? Send oss en e-post til post@alopecia.no

Apollo hårsenter

"Behovet for hårdonasjoner er stort, men du kan bidra. Donorhåret vi mottar brukes til å spesiallage naturtro hårdeler og parykker til andre som har mistet håret. At hårløsningene både ser og føles ekte ut, verdsettes høyt av våre kunder. Både vi, og de som trenger det, setter derfor stor pris på at du donerer håret ditt. Takk!"

Apollo Hårsenter har 19 lokale sentere rundt omkring i landet som tar imot donorhår. Disse finner du her: https://www.apollohair.no/kontakt/

Les mer om hvordan du kan donere hår til Apollo hårsenter her: https://www.apollohair.no/haardonor/slik-donerer-du-haaret/

Ruhs AS

"Vi tar gledelig imot ditt donorhår. Din donasjon går til utvikling av parykker for barn, hvor det også blir gitt direkte bidrag til sykehusklovnene og barneavdelingen ved radiumhospitalet. Håret blir benyttet til utvikling av parykker til barn og unge med små hoder, som ikke alltid passer inn i standardmodeller."

Les mer om hvordan du kan donere hår til Ruhs her: https://www.ruhs.no/hårdonasjon

Freedom Hair

"Vi tar gärna emot donationer med hår som kommer att användas till att tillverka peruker för barn. Kontakta oss för mer info."

Les mer om hvordan du kan donere hår til Freedom Hair her: https://freedomwigs.se/rekommenderade-frisorer/