Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.

Alopeciaforeningen Norge

Alopeciaforeningen er en landsomfattende forening for dem med diagnosen alopecia areata, deres pårørende og de som ønsker å være støtte- og sponsormedlemmer. Hvis noen med andre typer alopecia ønsker å bli medlem hos oss, er de hjertelig velkommen til det. Mye av informasjonen vi deler med våre medlemmer med alopecia areata, er like relevant for personer med andre alopeciatyper. Foreningen bistår sine medlemmer med råd og støtte, i tillegg til å skape møteplasser for medlemmene hvor de kan utveksle erfaringer og danne fellesskap. Vi jobber aktivt for å spre vår kunnskap om alopecia generelt, og for medlemmenes rettigheter. Vi ønsker å nå ut til alle med alopecia og jobber kontinuerlig med dette, slik at vi kan bli en trygg og støttende møteplass for alle med diagnosen. Vi er stadig i vekst; per 2021 har foreningen rundt 1000 medlemmer.  

Vi vil appellere til alle som kjenner noen med sykdommen alopecia areata: fortell dem om foreningen, hva vi gjør og hva vi står for. Jo flere vi er, jo sterkere blir vi. Og jo sterkere vi blir, jo mer får vi utrettet!

Likepersoner (kontaktpersoner)

En likeperson har selv erfaring med alopecia og kan gi verdifulle tips og råd. Å få alopecia kan være en ensom opplevelse. I en slik situasjon kan det være godt snakke med en som har erfart og levd gjennom utfordringene, og funnet løsninger. Våre likepersoner kan benyttes som samtalepartnere og de kan bidra med praktiske råd. Vi anbefaler på det sterkeste at du tar kontakt med din likeperson og deltar på treffene i regi av likepersonene. Her får dere mulighet til å utveksle erfaringer og tips med hverandre. Det sosiale nettverket har vist seg å bety mye for mange i denne situasjonen. Vi har likepersoner over hele Norge som holder kontakt med sine medlemmer og arrangerer treff. Dette gir deg mulighet til å møte og å komme i kontakt med andre med alopecia i nærheten av deg. Vi har også likepersoner for menn, gutter, pårørende, barn, foreldre og unge voksne (mellom 18 og 30 år). Dette er likepersoner som gjelder for hele landet.

Du finner oversikt over våre likepersoner og deres kontaktinformasjon her. Ikke nøl med å ta kontakt, likepersonene er der for deg.

Barne- og ungdomsgruppen (BUG)

I Alopeciaforeningen har vi en egen barne- og ungdomsgruppe, også kalt BUG, som møtes flere ganger i året og har det moro sammen. Her kan barna bli bedre kjent med andre barn i foreningen. Mange synes det er godt å møte andre og få høre hvordan de opplever å miste håret. Det er ganske mange barn og unge i foreningen vår som jevnlig møtes. Alle er enige om at det er godt å være sammen, fordi da er man ikke «annerledes» og alene. Les mer om vår barne- og ungdomsgruppe her.    

UngVoksen-gruppen (UV)

Alopeciaforeningen har en egen gruppe for unge voksne mellom 18 og 30 år kalt UngVoksen. Gruppen har både faglige og sosiale sammenkomster, hvor du vil få mulighet til å møte og snakke med jevnaldrende i samme situasjon. Les mer om vår UngVoksen-gruppe her.

Alopeciamåneden september

September regnes som Alopeciamåneden i flere land rundt omkring i verden. Vi i Alopeciaforeningen Norge ønsker også å være med på å sette fokus på Alopecia denne måneden.  Alopeciaforeningen og likepersonene i de ulike områdene i landet arrangerer aktiviteter for medlemmene i Alopeciamåneden. Treffene er arrangementer der medlemmer møtes for å utveksle kunnskap og erfaringer. Aktivitetene på treffene varierer, men målet er alltid at deltagerne skal sitte igjen med et faglig og/eller sosialt utbytte.

Ta gjerne kontakt med oss ​​slik at vi kan dele mer om vår kunnskap og erfaring og gi deg aktuelle tips og råd. Vi er her for deg! Her finner du vår kontaktinformasjon.

Alle er hjertelig velkomne til å bli medlem hos oss. Bli gjerne medlem i Alopeciaforeningen enten du har hår eller ei.

Trykk her for å bli medlem.