Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.

Informasjonsmateriell

Tv-serier

Sånn er jeg, og sånn er det

"Sånn er jeg, og sånn er det" er en norsk tv-serie som gir et innblikk i hverdagen til barn som har en ekstra utfordring å leve med. I sesong 4, episode 9 møter vi Nora:

Nora er åtte år og har alopecia areata. Hun har ett mål; å svømme 1000 meter. Det er mange runder i bassenget og da hjelper det at Mormor svømmer med og forteller historier fra Afrika. Da Nora mistet håret i begynnelsen av første klasse byttet hun skole. Til høsten skal hun tilbake.

Klikk her for å se episoden

Våg å være

"Våg å være" er episode 10 av tv-serien "Helsesista". Her møter vi Maria som deler åpent om sine erfaringer rundt alopecia areata. Serien er laget av Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som "Helsesista", der hun tar opp utfordringer for ungdom på en enkel og ufarlig måte.

Klikk her for å se episoden

Bøker

Herman

”Herman” av Lars Saabye Christensen. Roman skrevet om en gutt som mister håret. Forlag: J. W. Cappelens Forlag A/S 1988. Boken er også filmatisert på DVD

herman

Jenta uten hår

Foreningens sitt informasjonshefte til barn/ungdom "Jenta uten hår". Oversatt fra Healthpress. Ta kontakt med oss for bestilling.

forside ungdomsboka

Annerledes - fortelling om Aline som ikke har hår

Foreningen sin egen barnebok "Annerledes - fortelling om Aline som ikke har hår" . Av Monica Fronth. Copyright Alopeciaforeningen Norge. Ta kontakt med oss for bestilling.

annerledes forside

Podkaster

Bald to Bold

I episoden «Bald to bold» gjester Andrea Wedege Stavnem helse- og livsstilspodkasten «Lekent liv med Lilalife». Andrea har alopecia og deler åpent om sine erfaringer i podkasten.

«Bald to bold» er episode 40 av «Lekent liv med Lilalife» og den kan du finne i appen podkaster, på spotify eller her: https://pod.space/lekentlivmedlilalife/ep-40-bald-to-bold

Å miste håret

I episoden "Å miste håret" gjester hudlege Ellen Slevolden, leder for Alopeciaforeningen Oda Molstad og Benedicte med instagramkontoen «hotwithandwithouthair» podkasten "femihelse". i podkasten snakker de om sykdommen alopecia areata, gjestene deler sine alopeciahistorier og de snakker om mestring av sykdommen.

"Å miste håret" er en episode i podkasten "Femihelse", og den kan du finne i appen podkaster, på spotify eller her: https://pod.space/femihelse/a-miste-haret

Annet informasjonsmateriell

Alopeciahistorier

I 2021 ga Alopeciaforeningen Norge ut et bokhefte med flere ulike alopeciahistorier. Folk i ulike aldre har delt åpenhjertig av sine erfaringer og opplevelser av å ha alopecia areata og fortellingene deres er ledsaget av en rekke fotografier. Historiene viser et stort mangfold blant de med alopecia, hvordan sykdommen kan utarte seg og hvordan det oppleves. Alle nye medlemmer får tilsendt Alopeciahistorier. Ta kontakt med oss for bestilling.

Informasjonshefte om Alopecia Areata

Alopeciaforeningen Norge har i 2019 laget et omfattende informasjonshefte om hudsykdommen alopecia areata. Tekstene i heftet er skrevet av en hudlege, en psykolog, redaksjonen i Helsebiblioteket, spesialister på hårerstatninger og kosmetisk tatovering, likepersoner og oss i styret i Alopeciaforeningen. Alle nye medlemmer får tilsendt dette informasjonsheftet. Ta kontakt med oss for bestilling.

Informasjonsfolder

Tilhørende informasjonsheftet har vi også laget en informasjonsfolder som hudleger og forhandlere kan dele ut til de som får diagnosen alopecia areata eller pårørende. Ta kontakt med oss hvis du ønsker å få tilsendt PDF.

Vårt medlemsblad

Alopeciaforeningen gir ut medlemsbladet Hei Sveis tre ganger i året, som inneholder aktuell informasjon. Les mer om Hei Sveis her.