Kontakttjeneste

 LAA har en egen kontakttelefon åpent for alle fra 17.00 - 22.00. Ta gjerne kontakt med oss på telefon 957 54 929.


Foreldre og Alopecia

Å være foreldre til barn eller ungdom som opplever å miste håret kan være tungt. Er barna små er det ofte foreldrene som går igjennom alle fasene med spørsmål og sorg. Mens er det ungdom som får alopecia areata må foreldrene både går igjennom disse fasene selv, og samtidig støtte barnet. 

I LAA har vi mange barne- og familiemedlemmer, og vi er så heldige å ha en egen barne-/familiekontakt som har lang erfaring i hvordan man møter sykdommen for første gang. Ta kontakt med  vår barne/familiekontakt Emma Pétursdóttir på tlf. 406 41 950 for en prat hvis dere har kommet i situasjonen at deres barn  har fått alopecia.

Mange foreldre har også hatt stort utbytte av treffene igjennom Barne- og Ungdomsgruppe (BUG), da de møter noen som forstår hva de går igjennom og tar dem og det de opplever på alvor. Det er godt å kunne få hjelp men også bidra med å hjelpe andre videre. Vi er alle på forskjellige stadier og derfor er det fint å kunne dele erfaringer og tips ang. parykker og andre utfordringer vi møter i hverdagen. Slike støttegrupper er gull verdt.


Hva gjør vi når barnet mister håret?

Det kan være godt å få en liten veiledning i hvordan man går frem når areata-flekker kommer tilsyne.

  1. Gå til fastlege.
  2. Legen henviser dere til hudlege som gir diagnose.
  3. Få bekreftelse på diagnose som sendes til NAV
  4. Gå til frisør/parykkspesialist
  5. Prøve parykker og/eller extension eller lignende
  6. Frisøren sender regning til NAV

Det blir dekket 2 ektehårsparykker som er formsydde, eller flere ”ferdige” parykker. Dette er forskjellig fra kommune til kommune, men de fleste barn får det de har behov for.

Emma Pétursdóttir, LAAs spesialkontakt for barn og foreldre, kan kontaktes for mer informasjon rundt dette på tlf 406 41 950.

 

Klikk her for å fortelle en venn om siden vår

Del med en venn

Fra:

Til:

Har du sett dette: 
 
Captcha Image
 


Tenk over....

"Tenk om et tre veltet og vi var rett under det?" sa Nasse Nøff. "Tenk om det ikke veltet," sa Brumm, da han hadde tenkt seg om en stund.
Ole Brumm